MTB ruter

Nørreskoven - Spor
N%c3%b8rremarken
Nørreskoven

Sporet i Nørreskoven bugter sig med mange kuperede strækninger på begge sider af den store slugt med Bybækken i bunden. Sporene er åbne året rundt, og du kan hjælpe med at bevare den gode kvalitet ved at holde dem smalle og undlade at køre, når det er meget vådt.

Begge spor er ensrettede, og en rundtur på både blåt og rødt spor er på i alt 5,2 km med 330 højdemeter. Højdeprofilet på kortet viser højdeforholdene fra starten ved Ørnebjerg og ved gennemkørsel af både det blå og røde spor. Nørreskoven er meget kuperet, så selv på det blå spor er der mange højdemeter.

Sønderskoven Spor
S%c3%b8ndermarken
Sønderskoven

Sporet i Sønderskoven starter og slutter ved Granhytten, og rundturen er på ca. 8 kilometer - med ca. 200 højdemeter. Ruten fører dig igennem en stor del af Sønderskoven og følger bl.a. begge sider af den smukke Mølholmdal. Sporet er et blåt spor og egner sig til alle ryttere med grundlæggende færdigheder. Udfordringer er der mange af, og ønsker du flere og sværere, er der også enkelte røde forhindringer langs ruten, som du kan vælge til eller fra. Sporet er et helårsspor, og du kan hjælpe med at bevare den gode kvalitet ved at holde det smalt. Undgå derfor kørsel ved siden af det anlagte spor, og undgå kørsel når det er meget vådt.

Vejle Bike Park
Vejel%20bike%20park
Vejle Bike Park

Teknik- og træningsbane i Grønnedalen

Hvis du vil styrke dine tekniske færdigheder på mountainbike’en kan du nu besøge den nye Vejle Bike Park, der er en af Danmarks største. Her er op mod 100 features med både små og store hop, rockgardens, wallride, boardwalk og broer.

Vejle Bike Park er både for begyndere og mere øvede, adrenalinhungrende vovehalse. Der findes fem gradueringer: let (grøn), middel (blå), middelsvær (rød), svær (sort) og ekstrem (orange). Og så er der også en børnebane. Det anbefales i øvrigt, at børn kører under opsyn af voksne.

Husk sikkerhedsudstyret

Du skal altid bære hjelm i Bike Parken, og du må ikke køre sværere spor end dine evner rækker til. Tjek altid sporet først og vurdér, om det er inden for dine evner.

Som øvet kan du benytte de sværere linjer i parken. Her skal du have ekstra sikkerhedsudstyr på: Rygskjold, fullfacehjelm samt albue og knæbeskyttere. Se i øvrigt sikkerhedsanvisningerne på informationstavlen ved Vejle BikePark.